De beste methode om de aankoop van uw auto te financieren

Financiering auto

Een auto kopen is geen gemakkelijke keuze. Er zijn tal van mogelijkheden, waaronder de aankoop in eigen beheer en financiering. Ook aan de gebruikskosten moet u denken. Na uw huis is dit misschien wel het duurste artikel dat u ooit koopt. Daarom is het cruciaal dat u de beste methode kiest om een auto te kopen. Een auto geheel of gedeeltelijk contant financieren is de eenvoudigste en goedkoopste optie. U bent de enige eigenaar van het voertuig als u het hele bedrag contant kunt betalen. De leningverstrekker is eigenaar van het voertuig voor de duur van het contract als u een auto koopt via een financieringsregeling zoals een persoonlijke contractaankoop (PCP) of persoonlijke contracthuur (PCH). Dit betekent dat als u achterloopt met uw betalingen, u de auto kunt verliezen en hem niet kunt verkopen.

Voordelen 

  • Omdat u eigenaar bent van het voertuig, bent u altijd vrij om het te verkopen als uw situatie verandert of als u geld nodig heeft. 
  • U hoeft zich geen zorgen te maken over de voorwaarden van uw financieringsovereenkomst of over de maandelijkse betalingen. 
  • Uw kredietrapport zal er geen informatie over bevatten. 
  • U hoeft zich geen zorgen te maken over het verschuldigd zijn van meer dan de auto waard is op een kredietovereenkomst.

Nadelen 

  • Uw opties kunnen beperkter zijn en u kunt in de verleiding komen om af te zien van de betrouwbaarheid of veiligheid van het voertuig. 
  • U moet snel een aanzienlijke som geld bij de hand hebben. 
  • Een lening die uw credit score te veel gaat verhogen.

Als u ervoor kiest om te betalen met contant geld: 

Zorg ervoor dat u het geld heeft om de gebruikskosten van de auto te betalen, inclusief verzekering, wegenbelasting en onderhoud. 
Zelfs als u uw spaargeld gebruikt, kan het de voorkeur verdienen om uw creditcard te gebruiken voor een deel van de aankoop van de auto, zodat u kunt profiteren van de aankoopbescherming van uw creditcard. Dit betekent dat als er iets misgaat, zowel de kaartmaatschappij als de winkel verantwoordelijk zijn. De rekening wordt idealiter de volgende maand in zijn geheel betaald. Mocht u ervoor kiezen om het voertuig te financieren, kunt u de beste rente op een leningovereenkomst verkrijgen door met uw geld de grootst mogelijke aanbetaling te doen.

Kredietwaardigheid en autofinanciering 

Als u geen contante aankoop doet, zult u geld financieren of lenen om uw voertuig te betalen. Als u krediet gebruikt, zal het hebben van een hoge credit score u toegang geven tot de grootste aanbiedingen. Vergeet niet dat alleen omdat uw krediet sterk is en u meer geld kunt lenen, het niet noodzakelijkerwijs betekent dat u in staat zal zijn om het terug te betalen. U moet al uw uitgaven berekenen en er zeker van zijn dat u alle aflossingen voor de duur van de kredietovereenkomst kunt doen.

Zoekt u een betrouwbare partij om uw aankoop mee te financieren? Kijk dan eens op Findio.nl

Related Posts