De ins en outs van tendermanagement: alles wat je moet weten is een blogpost die lezers helpt het proces van tendermanagement te begrijpen. Tendermanagement is het proces van het uitnodigen, evalueren en gunnen van contracten voor goederen of diensten. Het belangrijkste doel van dit proces is om ervoor te zorgen dat het ingekochte product of de dienst voldoet aan de kwaliteitsnormen die door de organisatie zijn gesteld, terwijl het ook tegen een redelijke prijs wordt verkregen.
Het reilen en zeilen van tendermanagement: procesoverzicht
Als het om aanbestedingen gaat, zijn er een paar belangrijke dingen die je moet weten om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Hier volgt een kort overzicht van het tendermanagementproces: De eerste stap is het identificeren van potentiële leveranciers die de goederen of diensten kunnen leveren die je nodig hebt, zoals de turnkey. Dit kan worden gedaan via online gidsen, vakpublicaties of branche-evenementen. Zodra je een lijst met potentiële leveranciers heeft, is het tijd om contact op te nemen en om meer informatie over hun aanbod te vragen.
Tendermanagement: doelstellingen
Als het om projectmanagement gaat, is tendermanagement een proces dat uw kansen op succes kan maken of breken. Immers, als je tijdens de voorstelfase niet je beste beentje voorzet, hoe kun je dan verwachten potentiële klanten voor je te winnen? Bij Flux wordt er samen gekeken naar deze doelstellingen en juist daardoor wordt het ook makkelijker om de doelstellingen te halen. Samenwerkingen omtrent tendermanagement werken het beste omdat je echt de hulp krijgt die nodig is.
Tendermanagement: belangrijke stappen
Tendermanagement kan een ontmoedigende taak lijken, maar dat hoeft het niet te zijn! Door een paar belangrijke stappen te volgen, kunt u het proces stroomlijnen en veel beter beheersbaar maken. De eerste stap is het identificeren van de behoeften van uw organisatie. Wat zijn je doelen en doelstellingen? Wat zijn de specifieke vereisten van het project? Zodra u een duidelijk beeld heeft van wat u nodig heeft, kunt u beginnen met het zoeken naar leveranciers die deze diensten mogelijk kunnen leveren.
De volgende stap is het uitbrengen van een Request for Proposal (RFP).
Het verschil tussen open en gesloten aanbestedingen
Het kiezen van het juiste aanbestedingsproces kan het verschil zijn tussen slagen en mislukken bij het binnenhalen van een contract. Er zijn twee soorten aanbestedingen – open en gesloten – elk met hun eigen voor- en nadelen. Open aanbestedingen worden openbaar aangekondigd, terwijl gesloten aanbestedingen alleen beschikbaar zijn voor vooraf geselecteerde leveranciers.