Ben jij goed verzekerd? Weet je het zeker? Verzekeringen zijn een gevalletje ‘nuttig zodra je ze nodig hebt’, maar hierdoor sluiten veel mensen ze ook pas te laat of zelfs helemaal niet af. Wij zijn hier om ervoor te zorgen dat jij vandaag nogal je verzekeringen checkt, en alle achterstanden inhaalt! Welke verzekeringen zijn het belangrijkst? Een goede reisverzekering doorlopend? De beste all risk autoverzekering? Kom, snel, verzeker je!

Jouw gedoe

Je spullen goed verzekeren is belangrijker dan je misschien al denkt (maar hopelijk vond je het sowieso al belangrijk!). Je hebt allerlei verzekeringen die je af kan sluiten, maar de belangrijksten zijn een inboedelverzekering, en het verzekeren van een eventueel voertuig. Je inboedelverzekering komt in verschillende vormen en maten, maar het doel is hetzelfde; mocht er iets gebeuren met je spullen, met je boeken en je kleren en je sportapparaat, dan ben je met een inboedelverzekering verzekerd van compensatie en hulp bij het opnieuw opbouw van je inboedel en kapitaal. Hetzelfde geldt voor je voertuig, iets wat nog veel meer risico loopt dan de spullen in je huis; met je voertuig ga je namelijk de weg op (en met je boekenkast hopelijk niet!). Het beste idee is om meteen met de aanschaf van je motorvoertuig ook een verzekering ervoor af te sluiten, zoals de beste all risk autoverzekering; of je dit nu bij je autodealer of onafhankelijk doet maakt niet uit, zolang je het maar doet.

Jijzelf 

En dan iets wat nóg belangrijker is dan alle boekenkasten, wijnkelders en dure auto’s bij elkaar; jijzelf! Zonder jezelf heb je niks aan een inboedelverzekering en nog minder aan een motorvoertuig. Een paar verzekeringen om ervoor te zorgen dat, mocht er iets met jou misgaan, het niet super mis gaat; allereerst een goede zorgverzekering (al stap je vaak van je ouders’ verzekering over op een eigen, dus het is lastiger om geen zorgverzekering te hebben), een levensverzekering op latere leeftijd én een reisverzekering doorlopend, zeker als je veel reist. Voorzichtig met jezelf zijn is een ding, maar er kunnen altijd dingen gebeuren die je niet kan voorzien, en dan is het fijn om voorbereid te zijn en recht te hebben op een (financiële) oplossing. 

Kortom, verzeker je hond, je boekenkast, je auto, je jurken en jezelf! Verzeker alles! Dan ben je in ieder geval zeker van je zaak, en ga je met een goed gevoel de weg op of het vliegtuig in. Zeker weten.

Related Posts